RV 44
Lastscheidingsschakelaar

RV44 Lastscheidingsschakelaar

De RV 44 lastscheidingsschakelaar bestaat uit een epoxy behuizing waarin vaste en beweegbare contacten zijn gemonteerd. De schakelaar is gevuld met SF6-gas (zwavelhexafluoride) en verzegeld voor de totale levensduur.

De bijzondere eigenschappen van het SF6-gas garanderen in de behuizing een perfecte isolerende en boogvlamdovende functie.

De lastscheidingsschakelaar kenmerkt zich door de zeer korte boogtijden als gevolg van een ideale schakelsnelheid bij de combinatie schakelaar-aandrijfmechanisme. Het gepatenteerde schakelprincipe combineert een maximale gasomwenteling met een zeer verzorgde afwerking van de elektrische contacten hetgeen uitmuntende diëlektrische eigenschappen en minimale contacterosie garandeert.

De lastscheidingsschakelaar is een twee-standen schakelaar die de elektrische stroom tussen de hoogspanningskabels in het barenstel verbindt of juist verbreekt. De stand van de lastscheidingsschakelaar wordt op duidelijke wijze op het synoptisch schema weergegeven.

Afhankelijk van de uitvoering wordt de lastscheidingsschakelaar handmatig of motorisch bediend. Zie Aandrijfmechanisme. Handmatige bediening geschiedt door middel van de meegeleverde bedieningshandgreep.